Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Jurák Kata -a gondolatébresztőm

2016.08.24

Beszélgetünk, úgy egymással, hogy közben bárkivel, aki óhajtja… Jól esnek Katával ezek a gondolatváltások!

Olyannyira, hogy úgy véltem, legyen nyoma a honlapomon is, honnan is ered az a sok „bölcsesség” az írásaimban.

 

 

„Szerintem az, ha valaki szép, az semmi. Amikor azt mondják: "annyira szép vagy", azzal nekem nem mondanak mást, mint azt, hogy valamilyen ideálnak megfelelek. De rengeteg szép ember mászkál a világban… ezért amikor azt mondják: "köszönöm, hogy vagy nekem", vagy: "szeretlek", az valami. Az a minden. Az a legtöbb. Ezzel azt akarom mondani, hogy nem elég szépnek lenni, különlegesnek is kell lenni, mások számára nélkülözhetetlennek. Annyira fájna egy szép, ámde mások számára értéktelen emberként élni…”

Jurák Kata

 

 

Válaszoltam rá:

Az életben is az a szép, ami: harmonikus, egészséges, élettől ragyogó. Aminek élénk, örömteli színei vannak /fű, fa, virág, bokor... egy állat... stb./.
A szépség a lélek sugárzása legtöbbször! Az üres szépség maga a megkövült gyémánt, valami megfagyott, örök-érték, aminek meghatározója a hideg ragyogás. Szép, szép -mégis magában hordozza azt, hogy élettelen már.
Ami igazán szép, amit szépnek látunk: az értékes, élettel teli, örömteli, sugárzó!
S azt hiszem, most fejtem meg a titkot: azért van, hogy más a szép nekem, mint Neked, mert árnyalatnyi különbségek mentén minden embernek más az érték, más az örömteli élet sugárzó jele! ;)
Kata, Te sokaknak vagy szép -mert ami árad belőled, amit hintesz a világban, amerre jársz, az életet, érzelmet, szépet, örömöt teremt!
Lám, most kezdek ráébredni, hogy KÖSZÖNÖM, mert hihetetlenül jól esik, hogy értékes gondolataid mentén magam is szövögethetem az enyémeket! Inspirálsz, szellemileg jólesően tornáztatsz -és bizony, nekem ez nagy érték!

 

 

 

14079463_1275184382516424_1220833666044737912_n.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.