Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Mosás Bonux-al 1.

2016.02.19

Mosás Bonux-al 1.

 

p1010187.jpg

A kapott kezdő csomag, terméktesztelésre.

 

Alaposan elővett a nátha, vagy valami ahhoz erősen hasonló betegség. Kisgyermekként azt tanították nekem erről, hogy ezek a bajocskák kezeléssel egy hétig, kezelés nélkül 7 napig tartanak.  smiley


Nos, bár tényleg minden földi jóval kezelem, és bizony folyamatosan múlik is az adott tünet –lép a helyébe valami más, és így már átléptem vele a 2 hetet. Tetőpontján volt 4-5 olyan nap, amikor bizony erősen takarékon léteztem, így eddig csak azt végeztem el itthon, a háztartásban is, amit nagyon muszáj volt.  Ennek eredményeként a szennyes ruhától például nem férünk –jól összegyűlt. frown


Minden rosszban van valami jó, így legalább gyorsan és alaposan lesz alkalmam tesztelni a Bonux erejét! Igaz, jól jönne némi szellős, vékony napsütés a jelenlegi csepergős eső helyett, mert lassítani fog a tempón, ha nem tudok hová terigetni.

 

Elsőként kell néhány szót ejtsünk a mosásról, és kialakult mosási szokásaimról.

Nálunk nagyon kemény, vízköves a víz. Így háziasszonyi gyakorlatom, első tapasztalataim leszoktattak a mosópor használatáról. Ugyanis bármely márka mosóporait használtam, főleg, ha nem akartam magas hőmérsékletű vízben mosni, azt eredményezte, hogy a már kiöblített, elvileg tiszta ruhát a mosógépből úgy tudtam kivenni, hogy 10 esetből 9-ben bizony fel nem oldódott mosóporszemcsék maradtak a ruhán. Bosszantó volt; így teljes mértékben átálltam a folyékony mosószerre. A döntés jónak bizonyult, ennek maradványait sosem fedeztem fel a kimosott ruhákon, a mosási folyamat végén.

Igyekeztem megtalálni azt a folyékony mosószert amelyik egyszerre használható színes, és fehér ruhákon is –mégpedig megelégedettségre okot adóan.  Valamint ne hallgassam el, fontos szempont volt, hogy olcsó legyen.

Anyukaként tapasztalom már jó pár éve, hogy a foltok is komoly gondokat okoznak, akkor is, ha azonnal levesszük a ruhát, és máris igyekszünk kezelni a foltot. Arról nem is beszélve, hogy egyszerűen életszerű, hogy a legtöbb foltot bizony benne hagyjuk a ruhaneműben egy ideig!

A reklámok nagy része természetesen folt mentes, tökéletes ruhákat ígér, már 30 fokos mosásnál is.   

Sok-sok mosószert kellett kipróbálnom ahhoz, hogy megtaláljam a számomra ideálist –vagy legalábbis kellően elfogadhatót. Ez pedig, bármily furcsa, számomra a Lidl saját márkás folyékony mosószere lett. Kitapasztaltam azt is, hogy a foltos ruháknál alkalmas arra, hogy ha a foltot a mosás előtt kicsivel ugyanezzel a folyékony mosószerrel előkezelem, jó esélyem van annak eltávolítására –így külön folt előkezelőre, folttisztítóra gyakorlatilag nincs szükségem.

Elmondhatom, hogy évek óta ezt a mosószert használom, és bevált.

 

Elsőként muszáj volt ma elindítanom a gépet 1 adag sötét színű ruhával, így a mosóport máris bevetettem. Az illata annyira kellemes, hogy kedvem lett volna a szokásos öblítőt teljesen elhagyni, de valahogy ösztönösen benne van az emberben, hogy az öblítő adagoló rekeszbe is csak kell önteni valamit! Arra gondoltam, a következő mosás előtt meg fogom nézni a neten, bio mosás, öko mosás kapcsán mit írnak az öblítőkről –hátha lehet valami egyszerű, és közel sem riasztó dologgal helyettesíteni, amit kipróbálnék.  Addig is abban állapodtam meg magammal, hogy teszek ugyan a szokásos öblítőből a gépbe, de csak töredéke mennyiséget, mint szoktam. Így öblítő mindössze 1 teás kanálnyi mennyiség került 1 egész adag ruhához.
A ruhákon jól látható foltot nem találtam, így nem igazán volt mit fényképeznem rajtuk.

 

A mosás végén pedig jöjjön az első eredmény!

A ruháknak megmaradt a mosószer illata, de se tapintásra, se más egyéb módon nem hiányolom a teljes mennyiségű öblítőt! A lakásban friss, üde, kellemes illat kezdett el körbejárni, ahogy terigettem! Kerestem, kerestem, de nem leltem egyetlen maradvány mosópor szemcsét sem a ruhákra tapadva! Oh, azt nem is említettem, a mosás mindössze 40 fokon történt (legtöbbször nálam ez a program fut, zsigerből).

 

Tehát az első próba igazán kellemes, pozitív élmény lett!!!

 

Teszek a bejegyzésemhez képeket, bár még folttisztító megmérettetést nem tudok mutatni általuk, ígérem, hogy hamarosan ez is elérkezik!

 

Bevallom, kíváncsi vagyok a folytatásra! Te is? Tarts velem a következő bejegyzéseknél is! wink

 

 

p1010188.jpg


 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.